Jouw Keuzes

Profiel delen en zichtbaarheid. Je hebt keuzes met betrekking tot het delen van jouw profielinformatie:

 • Jij beslist hoeveel persoonlijke informatie, zoals het huisnummer van je woonadres, je deelt op je persoonlijke profiel, en hoeveel van je profiel je deelt met verschillende leden van Nextdoor (zoals leden in jouw buurt, leden van buurten in de omgeving of je wijde omgeving), door gebruik te maken van je accountinstellingen.
 • Indien je informatie over je familie wilt delen op je profiel, zoals foto’s, zorg er dan voor dat je hun toestemming hebt.

Content delen en zichtbaarheid. Je hebt keuzes over of, hoe en met wie je Content deelt:

 • Je kunt Content delen met andere Nextdoor leden, in de vorm van een privébericht van jou aan andere leden, of een bericht dat je deelt met jouw buurt, of buurten in de omgeving, of met een Interesse of Groep. Sommige soorten Content, zoals Evenementen, Vraag en Aanbod en Aanbevelingen kunnen meer wijdverspreid via Nextdoor of als “openbaar” worden gedeeld, wat betekent toegankelijk voor zoekmachines en niet-leden. Gebruik je instellingen en de beschikbare opties wanneer je Content plaatst om de zichtbaarheid te controleren.
 • Commentaar dat is getagd aan een bedrijf kan zichtbaar zijn op de Lokale Pagina van het bedrijf en kan automatisch worden gedeeld met het bedrijf, tenzij je delen uitzet. Indien een Toplid of ons systeem een commentaar incorrect tagt, kun je dat corrigeren; controleer je instellingen voor andere keuzes over zichtbaarheid.
 • Wanneer je een bedrijf aanbeveelt, kan je profielfoto en de naam van je buurt met jouw naam zichtbaar zijn op de Lokale Pagina van het bedrijf. Indien een Toplid of ons systeem een commentaar incorrect tagt en het identificeert als een aanbeveling, kun je dat corrigeren door jouw aanbeveling te verwijderen (“ont-aanbevelen”).
 • Als een bedrijf dat je hebt aanbevolen adverteert op Nextdoor, kunnen jouw Aanbevelingen verschijnen in, nabij of aangrenzend aan advertenties van het aanbevolen bedrijf. Indien je niet wilt dat jouw aanbeveling zo wordt gebruikt, kun je het uitzetten door jouw aanbeveling te verwijderen (“ont-aanbevelen”).
 • Antwoorden (anders dan Aanbevelingen) en “bedankjes” in een conversatie zijn zichtbaar voor dezelfde Nextdoor buurten als het originele bericht waar de conversatie mee begon.
  • Dit betekent dat een antwoord op een bericht van een nieuwsorganisatie of een overheidsorganisatie, zoals de politie of brandweer, zichtbaar kan zijn over het hele gebied van dienstverlening, mogelijk meerdere buurten of een hele stad bestrijkend. Indien de accounts van de organisatie of de nieuwsorganisatie hun nieuwsoverzicht beschikbaar maken voor niet-leden, kan jouw antwoord ook toegankelijk zijn voor niet-leden, toegeschreven aan voornaam, laatste initiaal, en de naam van jouw buurt, zonder andere identificerende informatie. Indien je niet wilt dat jouw antwoord ook toegankelijk is voor niet-leden, kun je het verwijderen.
  • Wanneer een antwoord is getagd aan een Lokale Pagina als Aanbeveling, is de zichtbaarheid gebaseerd op jouw privacyinstellingen voor Aanbevelingen.
  • Wanneer je antwoord op een bericht, dan kan iedereen die het originele bericht kan zien jouw profielfoto, naam en buurt zien.
 • Je kunt je geplaatste Content wijzigen of verwijderen van Nextdoor zolang je account actief is, met het beperkte aantal uitzonderingen zoals hieronder opgenomen:
  • Privéberichten van jou aan een specifiek lid of leden kunnen niet individueel worden verwijderd, zowel van jouw kant als uit de inbox van de ontvanger(s). (Indien je jouw account verwijdert, kunnen privéberichten zichtbaar blijven voor de ontvanger(s) maar zonder jouw identiteit (bijv. “Een Lid”), samen met al je andere geplaatste Content.
  • Wanneer je naar een andere buurt bent verhuisd, kun je geen Content verwijderen die je hebt gedeeld in jouw oude buurt, maar wij kunnen het wel voor jou verwijderen; neem contact met ons op voor hulp.
  • Let erop dat het verwijderen van een bericht ook tot gevolg heeft dat alle antwoorden op dat bericht verwijderd worden.
 • Indien je meent dat een item van openbare Content, dat zichtbaar is voor niet-leden (bijvoorbeeld een fragment weergegeven op een openbaar toegankelijke buurtpagina of in de resultaten van een zoekmachine), van jou is of kan worden gebruikt om jou te identificeren en je wilt dat het wordt verwijderd, neem dan contact met ons op.
 • Content delen voor Speciale Accounts:
  • Wij maken berichten van accounts van overheidsorganisaties en jouw antwoorden op deze berichten, openbaar. Deze kunnen ook onderworpen zijn aan wetten die openbare toegang tot overheidsdocumenten verlenen (zoals de Freedom of Information Act/FOIA of statelijke “sunshine” wetten in de VS).
  • Berichten van bedrijven of lokale organisaties en jouw antwoorden daarop, kunnen publiekelijk zichtbaar zijn.
 • Om meer te weten te komen over communicatie en zichtbaarheid, bezoek Nextdoor Hulp.

Locatie-informatie. Indien je Nextdoor toegang hebt gegeven tot de geolocatie-informatie van jouw mobiele apparaat, dan kun je deze toegang te allen tijde uitschakelen door de instellingen op je mobiele apparaat te wijzigen. Om de verwijdering van jouw geolocatie-informatie te verzoeken, neem contact met ons op.

Communicatie naar leden. Je hebt keuzes over de e-mails en meldingen die wie aan je sturen:

 • Je kunt je voorkeuren voor e-mail en meldingen beheren op jouw instellingenpagina. Je bent standaard aangemeld voor e-mails van organisaties die van toepassing zijn op jouw gebied, omdat dit in jouw legitieme belang voor veiligheid en beveiliging is; je kunt dit wijzigingen in je instellingen. Bepaalde administratieve e-mails die leden-gerelateerd zijn kunnen niet worden uitgezet; de enige manier om daar een einde aan te maken is door het verwijderen of deactiveren van je Nextdoor account

Communicatie naar niet-leden. Je hebt keuzes over uitnodigingen en herinneringen:

 • Wanneer je geen lid bent en je wilt geen uitnodigingen of herinneringen ontvangen, neem dan contact met ons op om je uit te schrijven voor toekomstige uitnodigingen of herinneringen of om ons te vragen om de persoonlijke informatie over jou te wijzigen of te verwijderen.
 • Wanneer je ons vraagt je ervan op de hoogte te stellen wanneer we starten met het aanbieden van Nextdoor in jouw buurt, dan bewaren we jouw verzoek tot jouw buurt is opgericht, en dan gebruiken we het om jou, zoals verzocht, te informeren en om je als bewoner te helpen verifiëren. Wanneer je van gedachte verandert over het op de hoogte gebracht worden, neem dan contact met ons op.

Verhuizen, deactiveren of verwijderen. Je kunt ervoor kiezen je account te verplaatsen naar een nieuwe buurt, of om deze te deactiveren of te verwijderen:

 • Indien je van de ene buurt naar de andere buurt verhuist, en via je accountinstellingen aangeeft dat je bent verhuisd, worden delen van je persoonlijke profiel (zoals naam, foto, interesses, antwoorden op jouw uitnodigingen, telefoonnummer en e-mailcontact) overgeplaatst naar je nieuwe buurt. Zodra je jouw nieuwe adres hebt geverifieerd, zal je niet langer lid zijn van je oude buurt en kun je de Content die je daar hebt geplaatst niet wijzigen of verwijderen, tenzij je rechtstreeks contact met ons opneemt via e-mail. Content in de oude buurt zal een link bevatten naar een beperkt gebruikersprofiel dat jouw naam en foto bevat. We kunnen Topleden in je buurt informeren over jouw verhuizing en laten jou dit ook doen.
 • Je kunt je account met onmiddellijk effect deactiveren via je accountinstellingen; om her-activering te verzoeken kun je eenvoudigweg inloggen via Nextdoor en aangeven dat je wenst te her-activeren.
  • Bij het deactiveren van een account stoppen alle e-mailnotificaties, je zult niet langer in jouw buurt adresboek of kaart verschijnen. In bepaalde gevallen kunnen wij de Topleden in jouw buurt informeren dat je de buurt hebt verlaten, en/of jou de mogelijkheid geven dit te doen. Dit stelt bijvoorbeeld de Topleden in kennis over de kans om de nieuwe buren uit te nodigen.
  • Content die je deelde vóór de-activatie zal in jouw buurt blijven, toegeschreven aan een beperkt ledenprofiel met je naam en foto, behalve voor individuele Content die je hebt verwijderd voordat je je account deactiveerde. Indien je wenst dat deze Content wordt verwijderd, neem dan contact met ons op.
 • Om verwijdering van je account te verzoeken, neem contact met ons op via deletion@nextdoor.com; het verwijderen van je account kan tot één maand duren. Het verwijderen van een account kan niet ongedaan gemaakt worden.
  • Het verwijderen van je account beëindigt alle e-mailnotificaties; je zult niet langer in jouw buurt adresboek of kaart verschijnen. In bepaalde gevallen melden wij aan Topleden in jouw buurt dat je de buurt hebt verlaten, en/of geven we je de kans dit te doen.
  • Het verwijderen van je account verwijdert alle eerder door jou geplaatste Content, alsmede alle gegevens die betrekking hebben op jou behalve dat: (a) privéberichten zichtbaar kunnen blijven voor de ontvanger(s) maar deze worden toegeschreven zonder jouw identiteit (bijvoorbeeld “Een Lid”); en (b) wij kunnen accountgegevens bewaren voor zover wij menen dat dit noodzakelijk is om juridische, veiligheids- en andere gerechtvaardigde redenen.
  • Omdat bij verwijdering jouw accountinformatie wordt verwijderd uit onze systemen, kan het voorkomen dat je in de toekomst nieuwe uitnodigingen krijgt om lid te worden van Nextdoor. Indien jij dit niet wenst, neem dan contact met ons op.