Nextdoor Privacybeleid

Dit Privacybeleid is geldig met ingang van 1 juli 2021. Klik om het vorige Privacybeleid te bekijken hier. Een nieuw Privacybeleid is geldig met ingang van 1 januari 2023. Klik hier om het nieuwe Privacybeleid te bekijken.

1. Onze dienstverlening

Welkom bij Nextdoor. Nextdoor is waar buren verbinden met de buurten die voor hen belangrijk zijn. Wij denken dat we door buren samen te brengen een vriendelijker wereld kunnen opbouwen waar iedereen een buurt heeft waar je op kunt rekenen.

We nodigen je uit om dit Privacybeleid (“Privacybeleid”) te lezen, waarin onze privacypraktijken worden uitgelegd en toelichting wordt gegeven over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie die via Nextdoor wordt verzameld, evenals via sociale media, onze marketingactiviteiten, live-evenementen en andere activiteiten die in dit Privacybeleid worden beschreven. Dit Privacybeleid legt ook uit hoe we dergelijke informatie gebruiken en delen en geeft toelichting over de keuzes die je in dit verband hebt.

Wij gebruiken “Nextdoor” om te verwijzen naar de Nextdoor-websites en onze iOS- en Android-apps (ook naar verwezen als onze “Diensten”). Wij gebruiken ook “Nextdoor”, “wij”, “ons”, “onze” om te verwijzen naar de bedrijven die de Diensten beheren, zoals beschreven in de Ledenovereenkomst.

Tenzij anders aangegeven, is dit Privacybeleid van toepassing op al onze Diensten in alle regio’s waar Nextdoor haar Diensten aanbiedt. Bepaalde delen van dit Beleid zijn alleen van toepassing op Diensten die worden aangeboden in bepaalde regio’s; zie Hoofdstuk 11 voor aanvullende informatie. Woorden met een hoofdletter die worden gebruikt maar niet worden gedefinieerd, hebben de betekenis zoals beschreven in de Ledenovereenkomst.

2. Welke informatie wordt er verzameld?

We kunnen persoonlijke informatie van je verzamelen via technologie die automatisch informatie verzamelt van je browser of apparaat en van externe bronnen. Zie hieronder voor voorbeelden. Houd er rekening mee dat niet alle accounttypen en -functionaliteiten van Nextdoor op alle locaties beschikbaar zijn, dus sommige van de onderstaande voorbeelden zijn mogelijk niet van toepassing waar je woont. We kunnen ook persoonlijke informatie verzamelen die hieronder niet specifiek wordt vermeld, die we gebruiken in overeenstemming met dit Privacybeleid of zoals anderszins beschreven op het moment van verzamelen.

2.1. Van jou.

Je contactgegevens.

○ Wanneer je je inschrijft voor Nextdoor, verstrek je mogelijk je naam, adres, telefoonnummer, profielfoto, e-mailadres, locatie, geboortedatum, geslacht, demografische informatie en vergelijkbare informatie.

○ Wanneer je lid wilt worden bij Nextdoor of een dienst wilt gebruiken op Nextdoor die nog in je buurt geïntroduceerd moet worden, dan kun je ervoor kiezen om je contactgegevens aan ons te verstrekken en ons te vragen jou op de hoogte te stellen wanneer we die dienst aanbieden in je buurt.

○ Wanneer je contact opneemt met de klantenservice, kun je aan ons je contactgegevens en een beschrijving van het probleem vermelden, zodat wij daarop kunnen reageren.

Gegevens van andere accounts. Als je een derde partij gebruikt, zoals Facebook, Google of Apple, om in te loggen op Nextdoor (of als je later je account van een derde partij koppelt aan je Nextdoor-account), geef je de derde partij toestemming om je persoonlijke informatie met ons te delen, inclusief je naam, foto, e-mailadres en andere informatie die je deelt.

Berichten, interesses, locatie en aanbevelingen.

○ Je kunt informatie over jezelf delen in je profiel, waaronder je interesses, vaardigheden, een foto, informatie over je huishouden, biografische informatie (zoals je baan, woonplaats, tijd die je in de regio hebt doorgebracht enz.), noodcontact of zelfs wat je leuk vindt aan je buurt.

○ Je kunt informatie delen over je interesses, waaronder lid worden van een Groep of het volgen van een buurt of onderwerp.

○ Je kunt posten op Nextdoor of een privébericht verzenden. Berichten kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot tekst, foto’s of video, het taggen van mensen of plaatsen, het te koop aanbieden van dingen en alles wat je maar wilt delen.

○ Je kunt ervoor kiezen informatie te delen over lokale bedrijven, in de vorm van een aanbeveling, commentaar of door een bedrijfspagina aan te maken.

Betaalgegevens. Wanneer je een betaling doet aan of via Nextdoor, verstrek je onze derde betalingsverwerkers (bijvoorbeeld Stripe) je kaartgegevens en bepaalde betaalinformatie om de transactie uit te voeren.

Enquêtegegevens. We kunnen contact opnemen met sommige Leden om deelname aan een enquête of andere algemene onderzoeken aan te vragen. Als je ervoor kiest om hieraan deel te nemen, kun je ons informatie, feedback en opmerkingen verstrekken.

Gegevens over wedstrijden, sweepstakes en prijstrekkingen. Als je deelneemt aan een wedstrijd, sweepstakes of prijstrekking, dan kun je informatie, feedback en opmerkingen verstrekken.

Berichten en e-mailgegevens. We verzamelen informatie over jou wanneer je berichten, e-mails of fysieke post verzendt, ontvangt of hiermee bezig bent in het kader van het gebruik van onze Diensten, waaronder of je deze berichten hebt geopend of erop hebt gereageerd.

Foto’s en video’s. Je kunt ervoor kiezen om de Diensten toestemming te verlenen om afbeeldingen, video’s en andere informatie van de camera en foto’s van je apparaat te verzamelen, zoals bijvoorbeeld wanneer je afbeeldingen en video’s aan je berichten toevoegt. Deze bestanden kunnen metagegevens bevatten die aangeven hoe, wanneer, waar en door wie de bestanden zijn gemaakt en hoe deze worden opgemaakt. Metagegevens kunnen ervoor zorgen dat je bestanden meer doorzoekbaar en interactief zijn, maar de gegevens kunnen toegankelijk zijn voor andere Leden of voor iedereen die toegang heeft tot de bestanden.

Lijsten met contactpersonen. Met jouw toestemming kunnen we je contacten synchroniseren met Nextdoor, inclusief hun naam, e-mailadres, fysieke adres en telefoonnummer. Je kunt ook handmatig de contactgegevens van je buren invoeren. We gebruiken dit om je te helpen bekijken welke van je contacten al op Nextdoor staan, om contacten uit te nodigen die niet op Nextdoor staan om lid te worden, om een melding te krijgen wanneer contacten lid worden en om meer te zien van wat voor jou relevant is door personalisering.

Geolocatie. Je kunt ervoor kiezen om de Diensten toestemming te verlenen voor toegang tot de precieze geolocatie van je apparaat, die we gebruiken om je adres te bevestigen en ons te helpen onze Diensten te beheren of te personaliseren, waaronder door berichten te taggen, informatie toe te voegen aan een kaart en ons te helpen om je meer relevante content of advertenties te tonen.

Bedrijfsgegevens. Als je onze Zakelijke diensten gebruikt, kun je gegevens delen over je relatie met een bedrijf en diensten die door jou of het bedrijf worden aangeboden.

2.2. Van je browser en apparaat.

Met jouw toestemming en waar dit vereist is door de toepasselijke wetgeving, verzamelen wij, onze dienstverleners en partners technische informatie wanneer je Nextdoor bezoekt of gebruikt, met onze partners omgaat of interageert met onze marketingcommunicatie of die van onze partners, waaronder:

Apparaatgegevens, zoals de fabrikant en het model van je apparaat, besturingssysteem en versie, schermresolutie, RAM en schijfgrootte, CPU-gebruik, unieke identificatoren (inclusief identificatoren die worden gebruikt voor reclamedoeleinden), crashgegevens (indien van toepassing), welke apparaatinstellingen je hebt ingeschakeld, provider, radio/netwerkinformatie (bijv. wifi, LTE, 3G) en algemene locatiegegevens zoals stad, provincie of geografisch gebied. Je apparaat- en software-instellingen hebben invloed op welke informatie je apparaat aan ons beschikbaar stelt.

Gegevens over online activiteiten, zoals de datum en tijd van je bezoek, de duur van toegang, de browser- of appversie die je hebt gebruikt (en de instellingen), de URL’s waar je vandaan komt en naartoe gaat en hoe je Nextdoor hebt gebruikt en interactie hebt gehad met onze e-mails en andere berichten (bijvoorbeeld hoe je hebt genavigeerd en op welke links je hebt geklikt).

Een deel van de gegevensverzameling zoals hierboven wordt beschreven, wordt mogelijk gemaakt door cookies en soortgelijke technologieën, zoals in meer detail beschreven in ons Advertentie- en cookiebeleid.

2.3. Van derde partijen en openbare bronnen.

We kunnen informatie verzamelen van derde partijen (zoals dienstverleners en partners) en openbare bronnen. Bijvoorbeeld:

● Nextdoor-leden kunnen hun contacten synchroniseren met Nextdoor, inclusief de e-mailadressen, postadressen en telefoonnummers van hun contacten.

● Leveranciers verstrekken ons kaart- en woonadresgegevens om ons te helpen Nextdoor in nieuwe buurten te lanceren en bestaande buurten bij te werken.

● Leveranciers die ons informatie verstrekken over Leden en hun woning voor doeleinden inzake advertentie-analyse, personalisering en metingen.

● Leveranciers en partners verstrekken informatie over bedrijven om ons te helpen bedrijfspagina’s te maken en onze Diensten aan bedrijven aan te bieden.

● Adverteerders verstrekken ons informatie over hun gebruikers of potentiële klanten om ons te helpen advertenties te personaliseren en de prestaties van hun advertenties te meten.

● Openbare bronnen, zoals volkstellingsgegevens, adressen, (kadastrale) eigendomskaarten en informatie over de wijziging van postadressen, die ons informatie geven die ons helpt onze Leden beter te leren kennen, onze Diensten te verbeteren en potentiële gebieden voor uitbreiding te bepalen.

3. Hoe wordt mijn informatie gebruikt?

We gebruiken persoonlijke informatie voor de volgende doeleinden of zoals anderszins beschreven op het moment dat we deze verzamelen:

3.1. Het opzetten en ontwikkelen van buurten.

We gebruiken persoonlijke informatie om potentiële nieuwe Leden te identificeren en uit te nodigen voor Nextdoor en om nieuwe Nextdoor-buurten op te zetten. Je kunt ons bijvoorbeeld vragen om uitnodigingen en herinneringen namens jou te sturen, uitnodigingen te sturen aan potentieel nieuwe Leden via directe mail, je vrienden uit te nodigen of je op de hoogte te stellen wanneer we beginnen met het aanbieden van de Diensten in je buurt.

3.2. Jou instellen op Nextdoor.

Om Leden op Nextdoor te laten beginnen, gebruiken we persoonlijke informatie om:

● Accounts van Leden te bevestigen door verschillende technieken te gebruiken, waaronder controles van gegevens van derde partijen en openbare gegevens, verificatiecodes of geo-verificatie. We kunnen ook openbare registers gebruiken om geregistreerde zedendelinquenten te blokkeren in de Verenigde Staten (of andere landen waar wettelijk toegestaan), zodat zij zich niet kunnen aanmelden voor de Diensten. In sommige omstandigheden kunnen we om aanvullende informatie vragen (zoals door de overheid uitgegeven identificatie en zakelijke documentatie) om accounts van Leden te bevestigen.

● Buren op de hoogte te brengen van nieuwe Leden wanneer ze lid worden van de buurt.

● Ledenprofielen in te vullen en Nextdoor te personaliseren.

● Zakelijke diensten aan te maken en aan te bieden, die Leden helpen meer te weten te komen over de bedrijven in hun gemeenschappen. Klik hier om je Bedrijfspagina te claimen.

3.3. Verlenen en verbeteren van de Diensten.

We gebruiken zowel handmatige als automatische systemen voor het analyseren en gebruiken van je Content (zoals gedefinieerd in de Ledenovereenkomst) en andere informatie, waaronder:

● Om Nextdoor te beheren, buurten aan te maken, buurten voor te stellen, buren uit te nodigen en onze producten en functionaliteiten te verbeteren.

● Om je te helpen bij het aanmaken, publiceren, bekijken, delen en reageren op Content, inclusief het markeren van interessante berichten.

● Om groepen, buurtonderwerpen of andere bronnen te markeren.

● Om feedback te geven en te krijgen via enquêtes, sweepstakes, wedstrijden of andere promotionele activiteiten.

● Om bedrijven, advertenties, aanbiedingen, producten en diensten te markeren waarin je mogelijk geïnteresseerd bent.

● Om Zakelijke diensten te leveren, zoals het inschakelen van Bedrijfspagina’s en promotionele diensten.

● Om je ervaring te personaliseren.

● Om de trends, gebruiksstatistieken en demografische gegevens van de Leden en de buurten die wij bedienen te begrijpen.

● Om op je verzoeken tot ondersteuning en opmerkingen te reageren.

● Om potentiële nieuwe producten en functionaliteiten op Nextdoor te testen en te evalueren.

● Om problemen te diagnosticeren en op te lossen, trends te analyseren en om gebruik en de behoefte aan middelen te monitoren.

● Om betalingen te accepteren, via onze externe betalingsverwerkers.

● Om het verzenden van dringende waarschuwingen te vergemakkelijken.

● Om met je te communiceren over de Dienst, inclusief door aankondigingen, updates, beveiligingswaarschuwingen en ondersteuningsberichten te verzenden via e-mail, meldingen en tekstberichten.

3.4. Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden.

We kunnen je informatie gebruiken om een vertrouwde omgeving op Nextdoor te helpen creëren en onderhouden, waaronder:

● Om fraude, spam, misbruik, beveiligingsincidenten en andere schadelijke, ongeautoriseerde, onethische of illegale activiteiten te detecteren en te voorkomen.

● Om veiligheidsonderzoeken, audits en risicobeoordelingen uit te voeren.

● Om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.

● Om informatie of identificatie te bevestigen of te verifiëren.

● Om juridische en veiligheidsredenen zoals hieronder beschreven in sectie 4.3.

3.5. Advertenties.

Wij gebruiken je informatie om advertenties en andere commerciële aanbiedingen aan te bieden en te verbeteren, zowel binnen als buiten de Diensten:

● Om te helpen advertenties te personaliseren op basis van wat wij denken dat jou mogelijk kan interesseren.

● Om persoonlijke advertenties aan te bieden en de doeltreffendheid ervan te meten, met inbegrip van de vraag of ze interessant zijn voor de Leden en doeltreffend voor de adverteerder.

● Om de personalisatie van advertenties te verbeteren.

● Om je promotionele berichten, marketing, advertenties en andere informatie te sturen waarvan wij denken dat deze jou mogelijk kunnen interesseren.

● Om je uit te nodigen voor evenementen en relevante opportuniteiten.

We kunnen advertenties die je op Nextdoor ziet op maat maken op basis van informatie van onze adverteerders of verkopers, de demografie van je buurt, of op basis van je acties, keuzes of voorkeuren op Nextdoor. Een bedrijf dat bijvoorbeeld diensten aan huis levert, kan een lijst verstrekken met adressen die in aanmerking komen voor een speciale deal die wij kunnen aanbieden aan Leden van Nextdoor die op die adressen wonen. Of als je op Nextdoor naar een specifiek product zoekt, kunnen we je advertenties laten zien voor aanbieders van dat product of gerelateerde of gelijkaardige producten. Onze externe advertentiepartners gebruiken ook cookies en soortgelijke technologieën om informatie te verzamelen over Leden voor advertentiedoeleinden, zoals hieronder beschreven in sectie 4.4 en in ons Advertentie- en cookiebeleid.

3.6. Onderzoek en Ontwikkeling.

We kunnen je persoonlijke informatie gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling. Als onderdeel van deze activiteiten kunnen we geaggregeerde, geanonimiseerde en/of andere anonieme gegevens creëren op basis van persoonlijke informatie die we verzamelen. We anonimiseren persoonlijke informatie door informatie te verwijderen die de gegevens persoonlijk identificeerbaar maakt voor jou. We kunnen deze anonieme gegevens gebruiken en delen met derde partijen voor onze rechtmatige zakelijke doeleinden, waaronder het analyseren en verbeteren van de Diensten en het promoten van ons bedrijf.

4. Wordt mijn informatie gedeeld met derde partijen?

We delen persoonlijke informatie als volgt:

4.1. Content gedeeld op Nextdoor.

Nextdoor is een platform voor buren om nuttige informatie met elkaar te delen. Daartoe kan de Content die je op Nextdoor plaatst, zoals berichten, antwoorden, aanbevelingen, berichten en je profielinformatie zichtbaar zijn voor andere Leden, bedrijven, overheden en instanties, of het publiek, inclusief Bezoekers (zoals gedefinieerd in de Ledenovereenkomst) en voor zoekmachines. Je kunt de zichtbaarheid van je berichten aanpassen in de voorkeuren in je instellingen, in de voorkeuren over de Content die je verstrekt en zoals beschreven in Hoofdstuk 5 hieronder. Lees zeker de opties die je hebt in het hoofdstuk “Wat zijn mijn keuzes?” hieronder. Als deze informatie wordt gecachet door zoekmachines van derde partijen of door andere derden, houd er dan rekening mee dat we geen controle hebben over de praktijken van deze derde partijen en dat ze caches kunnen gebruiken die verouderde informatie bevatten. Raadpleeg het privacybeleid van deze derde partijen.

4.2. Bevestiging van account.

We kunnen je persoonlijke informatie delen met onze verificatiepartners, zoals telecommunicatieproviders (als je ervoor kiest om je account te bevestigen door je telefoonnummer te verstrekken) en gegevensproviders om je account te bevestigen.

4.3. Juridische en veiligheidsredenen.

We kunnen je Content en persoonlijke informatie bewaren, behouden of delen met rechtshandhaving, overheidsinstanties en particuliere partijen indien we te goeder trouw menen dat dit redelijkerwijs noodzakelijk is om (a) op basis van toepasselijke wetgeving te reageren op een juridisch verzoek (bijv. een dagvaarding, huiszoekingsbevel, gerechtelijk bevel, of ander verzoek van overheids- of handhavende instanties); (b) fraude en andere ongeautoriseerde, illegale of onethische activiteiten, beveiligings- of technische kwesties op te sporen, te onderzoeken, te voorkomen en aan te pakken; (c) onze of andermans rechten, eigendommen of veiligheid te beschermen; (d) onze Ledenovereenkomst of enige andere overeenkomst die we met jou hebben te handhaven; (e) lichamelijk letsel of andere schade aan een persoon of entiteit, inclusief jezelf en het algemene publiek, te voorkomen. We kunnen bijvoorbeeld je persoonlijke informatie met bureaus voor rampenbestrijding, eerste hulp of andere personen delen om rampen- of noodhulp te faciliteren.

4.4. Advertenties.

Wanneer je klikt op of antwoord geeft op een advertentie of andere aanbieding over de Diensten of deze bekijkt, kunnen we je antwoord en beperkte informatie van je Ledenprofiel met de adverteerder delen en je interactie loggen als onderdeel van het monitoren van de algehele effectiviteit van de advertentie. We kunnen ook vooraf reacties op advertenties waar jij op klikt met je contactdetails invullen, maar die gegevens worden niet gedeeld met de adverteerder zonder je toestemming.

De Diensten worden ondersteund door advertentienetwerken van derde partijen. Op grond van je toestemming gebruiken onze advertentiepartners cookies en soortgelijke technologieën om over een langere tijd, over Nextdoor en andere online diensten, informatie te verzamelen over onze Leden en hun apparaten. Waar toegestaan volgens de toepasselijke wetgeving, kunnen we bepaalde beperkte persoonlijke informatie, zoals gehashte e-mails en advertentie-identificatoren, delen met onze advertentiepartners om op die manier gerichte online advertenties te tonen aan die Leden of aan een gelijksoortig publiek. Onze advertentiepartners kunnen ook in staat zijn deze informatie aan jou te koppelen op basis van je advertentie-identificatoren of andere persoonlijke informatie die ze over jou hebben. Onze advertentiepartners gebruiken de informatie die ze verzamelen vervolgens om onze Leden te voorzien van gepersonaliseerde advertenties op Nextdoor en op verschillende websites en diensten, en om de effectiviteit van de advertenties te meten.

4.5. Externe partners.

Nextdoor kan met externe bedrijven samenwerken om Leden de mogelijkheid te bieden om een reeks van verschillende diensten te bestellen, zoals verbouwingen, hondenuitlaatservice, personal training en bijlessen. Deze aanbiedingen kunnen door Nextdoor worden geïntegreerd, of Nextdoor kan links bevatten naar andere websites of apps waar deze worden aangeboden. Om deze aanbiedingen aan jou aan te passen, kunnen we beperkte persoonlijke informatie delen met zulke derde partijen, zoals je buurt of postcode, het zakelijke onderwerp van de content die je bekijkt of een zakelijke zoekopdracht (bijvoorbeeld de zoekopdracht “loodgieter”). Wanneer je op een van deze aanbiedingen ingaat, kan het zijn dat je aanvullende informatie (zoals contactgegevens) direct met de derde partij deelt. Wanneer je met derde partijen in aanraking komt via Nextdoor, kunnen deze derde partijen bepaalde persoonlijke informatie over jou met ons delen om ons in staat te stellen de dienstverlening aan jou te coördineren, te beoordelen en te verbeteren. Dit kan informatie omvatten over een reservering die je maakt bij de derde partij, waaronder het soort dienst, de naam en het adres van de aanbieder en het tijdstip van de reservering. Deze derde partijen hebben hun eigen privacybeleid, die van toepassing zijn op je activiteit als je klikt op of in aanraking komt met hun aanbiedingen op Nextdoor of andere websites of apps.

4.6. Dienstverleners.

We kunnen je persoonlijke informatie ook delen met dienstverleners en/of gegevensverwerkers om ons te helpen onze Diensten te beheren, te leveren, te verbeteren, te begrijpen, aan te passen, te ondersteunen en op de markt te brengen. Deze dienstverleners en gegevensverwerkers zijn contractueel verplicht om deze informatie alleen te gebruiken om hun dienst aan ons te verlenen en worden contractueel verboden om ze te gebruiken voor hun eigen doeleinden. Ze bieden een verscheidenheid aan diensten, waaronder betalingsverwerking, informatietechnologie, cyberbeveiliging, fraudepreventie, hosting, beheer en ondersteuning van klantenrelaties, communicatielevering, marketing, advertenties en analyse van websites en mobiele toepassingen.

4.7. Sociale media.

Onze Diensten omvatten bepaalde socialemediafuncties, waaronder de knop voor het delen op sociale media. Als je ervoor kiest om een bericht te delen met behulp van de knop voor het delen op sociale media, wordt informatie over die Content gedeeld met het relevante socialemediaplatform.

4.8. Binnen de Nextdoor-bedrijvenfamilie.

We kunnen je informatie delen binnen onze “bedrijvenfamilie”, inclusief tussen Nextdoor, Inc., Nextdoor Canada, Ltd., Nextdoor Australia Pty Ltd., Nextdoor UK, Ltd. en Nextdoor EMEA Limited, om te helpen Diensten te leveren, te onderhouden en te verbeteren. Sommige van deze bedrijven bevinden zich mogelijk niet in je thuisland. Naarmate we groeien en Nextdoor beschikbaar wordt in meer landen, kunnen we de bedrijvenfamilie waarbinnen we je informatie delen uitbreiden door lokale dochterondernemingen of andere gelieerde ondernemingen in deze landen op te richten, indien nodig om ons te helpen daar Nextdoor te leveren.

4.9. Bedrijfsreorganisatie.

Het is mogelijk dat we je persoonlijke informatie moeten delen met de relevante deelnemers aan transacties (of potentiële transacties) die betrekking hebben op een bedrijfsafsplitsing, fusie, consolidatie, overname, herstructurering, reorganisatie of verkoop of andere afstoting van sommige of alle activa van, of aandelenbelangen in, Nextdoor of onze gelieerde ondernemingen (inclusief in verband met een faillissement of een soortgelijke procedure).

4.10. Professionele adviseurs.

We kunnen persoonlijke informatie delen met onze professionele adviseurs, zoals advocaten, auditors, bankiers en verzekeraars, indien nodig in de loop van de professionele diensten die zij aan ons verlenen.

5. Wat zijn mijn keuzes?

Je kunt kiezen in welke mate je persoonlijke informatie, zoals het huisnummer van je huisadres, wordt gedeeld in je persoonlijke profiel en wordt weergegeven naast je berichten door gebruik te maken van je accountinstellingen. Je kunt deze accountinstellingen op ieder moment wijzigen.

Wanneer je content op Nextdoor plaatst, kun je ook kiezen wie je bericht mag zien. Je kunt hier meer lezen over de keuzes die je hebt met betrekking tot het delen en de zichtbaarheid van je berichten. Sommige van deze keuzes zijn mogelijk niet beschikbaar voor onze Zakelijke diensten, zoals onze Bedrijfspagina’s.

Je kunt je afmelden voor gepersonaliseerde advertenties van derde partijen door je cookie-instellingen aan te passen of de privacy-instellingen op je mobiele apparaat te wijzigen. Voor meer informatie over het gebruik van cookies door derde partijen, mobiele advertentie-identificatoren en soortgelijke technologieën en hoe je je instellingen kunt aanpassen, kun je ons Advertentie- en cookiebeleid raadplegen. Onze systemen zijn momenteel niet geconfigureerd om “Do Not Track”-instellingen van browsers te accepteren, aangezien er geen industriestandaard is vastgesteld om hiermee om te gaan.

Zie onze toelichting voor specifieke rechtsgebieden in hoofdstuk 11 hieronder voor meer informatie over wettelijke rechten die je hebt als je in een dergelijk rechtsgebied woont.

6. Hoelang wordt mijn informatie bewaard?

We bewaren je informatie op onze serverlogs, in onze databanken en onze archieven zolang dat nodig is om de Diensten te leveren. We zullen mogelijk een gedeelte van je informatie voor een langere periode bewaren, zoals om te voldoen aan onze juridische verplichtingen, om geschillen op te lossen of ter verdediging van juridische claims, of om onze Ledenovereenkomst te handhaven.

7. Hoe wordt mijn informatie beschermd?

7.1. Accountbeveiliging.

Nextdoor gebruikt technische en organisatorische maatregelen die bedoeld zijn om je gegevens veilig te houden, inclusief het gebruik van https op onze webpagina’s om het risico te verminderen op ongeautoriseerde onderschepping van je communicatie gedurende je bezoeken van de website en twee-factor-authenticatie waar van toepassing. Het internet is echter niet een volledig veilige omgeving en we kunnen niet garanderen dat je persoonlijke informatie niet wordt onderschept of dat daartoe ongepaste toegang wordt verkregen. Zorg ervoor dat je je wachtwoord veilig houdt en deel het met niemand.

7.2. Andere diensten en websites.

Als je Nextdoor gebruikt, kun je links naar websites en diensten die worden aangeboden door derde partijen tegenkomen die geen eigendom zijn van of worden beheerd door Nextdoor (bijvoorbeeld, wanneer een Lid een link naar een video op YouTube deelt of een adverteerder een link deelt naar een wedstrijd of een prijsvraag). Dit Privacybeleid is niet van toepassing op informatie die wordt verzameld op een site of applicatie van derde partijen die kan koppelen naar of toegankelijk kan zijn via de Diensten. Deze derden hebben hun eigen privacybeleid, dat van toepassing is op alle persoonlijke informatie die zij verzamelen. We accepteren geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de privacy- en beveiligingspraktijken van dergelijke externe sites.

8. Kinderen

Kinderen mogen de Diensten niet gebruiken als ze jonger zijn dan 13 jaar of niet oud genoeg zijn voor Nextdoor om hun persoonlijke informatie te verwerken zonder ouderlijke of leeftijdsspecifieke toestemming in de regio waar ze wonen. Als je denkt dat we mogelijk persoonlijke informatie hebben verzameld van een kind in een van deze categorieën, neem dan contact met ons op via privacy@nextdoor.com. Als we dat inderdaad hebben gedaan, zullen we hun persoonlijke informatie verwijderen.

9. Wijzigingen aan dit Privacybeleid.

We kunnen van tijd tot tijd wijzigingen aanbrengen aan dit Privacybeleid, dus kijk het regelmatig na. Wanneer we ons Privacybeleid wezenlijk wijzigen, zullen we stappen ondernemen om je van tevoren van die wijziging op de hoogte te stellen, zoals vereist door de toepasselijke wetgeving, bijvoorbeeld door je een e-mail te sturen of door een bericht te plaatsen op het nieuwsoverzicht van je buurt. Als je bezwaar maakt tegen wijzigingen, kun je je account sluiten. Je erkent dat je voortgezette gebruik van onze Diensten nadat we een kennisgeving hebben gepubliceerd of verzonden over onze wijzigingen in dit Beleid, betekent dat het verzamelen, gebruiken en delen van je persoonsgegevens onderworpen is aan het bijgewerkte Privacybeleid, vanaf de ingangsdatum.

10. Contact opnemen.

Als je in Australië woont, kun je contact met ons opnemen via Nextdoor Australia Pty Ltd, Level 33, Australia Square 264 George Street Sydney, New South Wales 2000 Australia. E-mail: privacy@nextdoor.com.

Als je in Canada woont, kun je contact met ons opnemen via Nextdoor Canada Ltd, 18 King Street East, Suite 1400, Toronto, Ontario M5C 1C4. E-mail: privacy@nextdoor.com.

Als je in het Verenigd Koninkrijk woont, worden de Diensten beheerd en aan jou geleverd door Nextdoor Europe UK Ltd., C/O Legalinx Limited, 3rd Floor, 207 Regent Street, London, W1B 3HH. Je kunt onze functionaris voor gegevensbescherming bereiken op dpo@nextdoor.com.

Als je in de EU woont, kun je contact met ons opnemen via Nextdoor EMEA Limited, The Greenway, Ardilaun Court, 112-114 St. Stephen’s Green, Dublin 2, D02 TD28, Ierland. E-mail: privacy@nextdoor.com. Je kunt onze functionaris voor gegevensbescherming bereiken op dpo@nextdoor.com.

Als je in de Verenigde Staten woont, kun je contact met ons opnemen via Nextdoor, Inc., 420 Taylor Street, San Francisco, CA 94102. Telefoon: +1 415-569-7971. E-mail: privacy@nextdoor.com.

11. Toelichting voor specifieke rechtsgebieden.

11.1. Californië.

Als je een inwoner van Californië bent, is dit onderdeel op jou van toepassing. Dit hoofdstuk beschrijft hoe we je persoonlijke informatie verzamelen, gebruiken en delen in onze hoedanigheid als een “bedrijf” onder de California Consumer Privacy Act van 2018 (“CCPA”) en de rechten die je hebt met betrekking tot je persoonlijke informatie. Voor de toepassing van dit hoofdstuk heeft “persoonlijke informatie” de betekenis die eraan wordt gegeven in de CCPA, maar bevat het geen informatie die is uitgesloten van het toepassingsgebied van de CCPA.

11.1.1. Persoonlijke informatie die we verzamelen, gebruiken en bekendmaken.

De onderstaande grafiek geeft een overzicht van de persoonlijke informatie die we verzamelen door te verwijzen naar de categorieën van persoonlijke informatie die in de CCPA zijn gespecificeerd, en beschrijft onze huidige praktijken en onze praktijken betreffende de periode van 12 maanden voorafgaand aan de ingangsdatum van dit Privacybeleid. Informatie die je vrijwillig aan ons verstrekt, zoals in webformulieren met vrije invulvelden, kan andere categorieën persoonlijke informatie bevatten die hieronder niet worden beschreven. Meer informatie over de bronnen waaruit wij persoonlijke informatie verzamelen is te vinden in hoofdstuk 2 hierboven met de titel “Welke informatie wordt er verzameld?”; zakelijke en commerciële doeleinden waarvoor wij je persoonlijke informatie verzamelen is te vinden in hoofdstuk 3 hierboven met de titel “Hoe wordt mijn informatie gebruikt?”; categorieën van ontvangers met/aan wie persoonlijke informatie wordt gedeeld of verkocht is te vinden in hoofdstuk 4 hierboven met de titel “Wordt mijn informatie gedeeld met derde partijen?”

Wettelijke categorie van persoonlijke informatie (PI)
(Cal. Civ. Code § 1798.140)
PI die we in deze categorie verzamelen (zie hierboven persoonlijke informatie die we verzamelen voor een beschrijving) Bron van PI Zakelijk/
commercieel doel voor verzamelen
Categorieën van derde partijen aan wie wij de PI “bekendmaken” voor zakelijke doeleinden
Identificatoren (andere dan online identificatoren) Contactgegevens

Netwerk-gegevens

Gegevens van andere accounts

Berichten, interesses, locatie en aanbevelingen

Bedrijfsgegevens

Informatie van derde partijen en openbare bronnen

Jijzelf

Derde partijen en openbare bronnen

Het opzetten en ontwikkelen van buurten

Jou instellen op Nextdoor

Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Advertenties

Onderzoek en Ontwikkeling

Openbaar

Verificatie-partners

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Advertentie-partners

Externe partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

Klantgegevens Californië (zoals gedefinieerd in California Civil Code-sectie 1798.80) Contactgegevens

Netwerk-gegevens

Gegevens van andere accounts

Berichten, interesses, locatie en aanbevelingen

Betaalinformatie

Bedrijfsgegevens

Informatie van derde partijen en openbare bronnen

Jijzelf

Derde partijen en openbare bronnen

Het opzetten en ontwikkelen van buurten

Jou instellen op Nextdoor

Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Advertenties

Onderzoek en Ontwikkeling

Openbaar

Verificatie-partners

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Advertentie-partners

Externe partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

Commerciële informatie Contactgegevens

Netwerk-gegevens

Berichten, interesses, locatie en aanbevelingen

Betaalinformatie

Enquêtegegevens

Gegevens over wedstrijden, sweepstakes en prijstrekkingen

Berichten en e-mailgegevens

Bedrijfsgegevens

Gegevens over online activiteit

Informatie van derde partijen en openbare bronnen

Jijzelf

Je browser en apparaat

Derde partijen en openbare bronnen

Het opzetten en ontwikkelen van buurten

Jou instellen op Nextdoor

Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Advertenties

Onderzoek en Ontwikkeling

Openbaar

Verificatie-partners

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Advertentie-partners

Externe partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

Financiële informatie Betaalgegevens Jijzelf Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Onderzoek en Ontwikkeling

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Externe partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

Online identificatoren Berichten en e-mailgegevens

Lijsten met contactpersonen

Geolocatie

Apparaat-gegevens

Gegevens over online activiteit

Informatie van derde partijen en openbare bronnen

Jijzelf

Je browser en apparaat

Derde partijen en openbare bronnen

Het opzetten en ontwikkelen van buurten

Jou instellen op Nextdoor

Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Advertenties

Onderzoek en Ontwikkeling

Verificatie-partners

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Advertentie-partners

Externe partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

Internet- of netwerkinformatie Berichten en e-mailgegevens

Apparaat-gegevens

Gegevens over online activiteit

Jijzelf

Je browser en apparaat

Derde partijen en openbare bronnen

Het opzetten en ontwikkelen van buurten

Jou instellen op Nextdoor

Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Advertenties

Onderzoek en Ontwikkeling

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Advertentie-partners

Externe partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

Geolocatiegegevens Geolocatie

Apparaat-gegevens

Jijzelf

Je browser en apparaat

Het opzetten en ontwikkelen van buurten

Jou instellen op Nextdoor

Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Advertenties

Onderzoek en Ontwikkeling

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Advertentie-partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

Gevolgtrekkingen Kunnen worden afgeleid van je:

Contactgegevens

● Netwerk-gegevens

Berichten, interesses, locatie en aanbevelingen

Enquêtegegevens

Gegevens over wedstrijden, sweepstakes en prijstrekkingen

Berichten en e-mailgegevens

Geolocatie

Apparaatgegevens

Gegevens over online activiteit

Informatie van derde partijen en openbare bronnen

NIET BESCHIKBAAR Het opzetten en ontwikkelen van buurten

Jou instellen op Nextdoor

Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Advertenties

Onderzoek en Ontwikkeling

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Advertentie-partners

Externe partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

Professionele of arbeidsinformatie Bedrijfsgegevens

Informatie van derde partijen en openbare bronnen

Jijzelf

Bronnen van derde partijen

Het opzetten en ontwikkelen van buurten

Jou instellen op Nextdoor

Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Advertenties

Onderzoek en Ontwikkeling

Openbaar

Verificatiepartners

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Advertentie-partners

Externe partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

Zintuiglijke informatie Foto’s en video’s Jijzelf Het opzetten en ontwikkelen van buurten

Jou instellen op Nextdoor

Verlenen en verbeteren van de Diensten

Een vertrouwde omgeving creëren en onderhouden

Advertenties

Onderzoek en Ontwikkeling

Openbaar

Juridische- en veiligheids-gerelateerde derde partijen

Externe partners

Nextdoor-bedrijvenfamilie

Zakelijke cessionarissen

Professionele adviseurs

11.1.2. Wat zijn mijn rechten?

De volgende rechten zijn niet absoluut en zijn onderhevig aan uitzonderingen en we kunnen wettelijk verplicht of toegestaan zijn om je verzoek af te wijzen. We kunnen je verzoek niet verwerken als je ons niet voldoende details verstrekt om ons in staat te stellen het verzoek te begrijpen en erop te reageren.

11.1.2.1. Toegang tot categorieën van informatie.

Je kunt de volgende informatie opvragen over hoe we je persoonlijke informatie hebben verzameld en gebruikt in de afgelopen 12 maanden:

● de categorieën persoonlijke informatie die we over jou hebben verzameld;

● de categorieën van bronnen waaruit we de persoonlijke informatie hebben verzameld;

● het zakelijke of commerciële doel voor het verzamelen of verkopen van de persoonlijke informatie;

● de categorieën van derde partijen met wie we de persoonlijke informatie delen;

● de categorieën persoonlijke informatie die we hebben verkocht of openbaar hebben gemaakt voor een zakelijk doel; en

● de categorieën van derde partijen aan wie we persoonlijke informatie hebben verkocht of openbaar hebben gemaakt voor een zakelijk doel.

Je kunt dit verzoek indienen door in te loggen op je account als je er een hebt en “Mijn informatie aanvragen” te selecteren in het gedeelte Privacy van je accountinstellingen, door een verzoek in te dienen via e-mail naar privacy@nextdoor.com of door te bellen naar +1 888-966-2940.

11.1.2.2. Toegang.

Je kunt veel van je persoonlijke informatie bekijken door in te loggen op je Nextdoor-account.

Je kunt een kopie opvragen van de persoonlijke informatie die wij in de afgelopen 12 maanden over jou hebben verzameld door in te loggen op je account als je er een hebt en “Mijn informatie aanvragen” te selecteren in het gedeelte Privacy van je accountinstellingen, door een verzoek in te dienen via e-mail naar privacy@nextdoor.com of door te bellen naar +1 888-966-2940.

Je kunt dit artikel lezen voor meer informatie over hoe je een kopie van je persoonlijke informatie kunt aanvragen.

11.1.2.3.

11.1.2.4. Verwijdering.

Je kunt de meeste content die je op Nextdoor hebt geplaatst verwijderen door in te loggen op je Nextdoor-account.

Je kunt verzoeken dat we persoonlijke informatie die we van je hebben verzameld, verwijderen door contact met ons op te nemen als je een account hebt: selecteer de optie “Mijn account” in het eerste vervolgkeuzemenu en de optie “Mijn account verwijderen – Californië” in het tweede vervolgkeuzemenu. Je kunt ook een verzoek indienen via e-mail naar privacy@nextdoor.com of door te bellen naar +1 888-966-2940.

11.1.2.5. Afmelden voor verkoop.

We gebruiken diensten die je helpen advertenties op basis van interesses te leveren, waardoor we de Diensten en relevante aanbiedingen aan jou kunnen leveren.

Ons gebruik van deze diensten kan onder de CCPA worden geclassificeerd als een “verkoop” van je persoonlijke informatie aan de advertentiepartners die de diensten leveren, omdat ze informatie verzamelen van onze gebruikers (d.w.z. de apparaatgegevens en gegevens over online activiteiten zoals beschreven in sectie 2.2) om hen te helpen advertenties te tonen waarin je mogelijk meer interesse hebt.

Je kunt verzoeken om je af te melden voor deze “verkoop” van je persoonlijke informatie door te klikken op de link “Mijn persoonlijke informatie niet verkopen”, waar je instructies vindt over het afmelden van het gebruik van je informatie voor op interesses gebaseerde advertenties.

11.1.2.6. Non-discriminatie.

Je hebt het recht om je hierboven beschreven rechten uit te oefenen zonder discriminatie, zoals verboden door de CCPA.

11.1.3. Verzoeken van gemachtigde agenten.

Je gemachtigde agent kan namens jou een verzoek om informatie, toegang en verwijdering indienen nadat wij de identiteit van deze agent hebben geverifieerd nadat wij een kopie hebben ontvangen van een geldige volmacht die aan je gemachtigde agent is verstrekt overeenkomstig de secties 4000-4465 van de California Probate Code. Als je je agent geen dergelijke volmacht hebt bezorgd, moet je je agent een ondertekende toestemming geven om je CCPA-rechten namens jou uit te oefenen, de informatie verstrekken die wij vragen om je identiteit te verifiëren en ons een schriftelijke bevestiging geven waarin staat dat jij de gemachtigde agent toestemming hebt gegeven om het verzoek in te dienen. Gemachtigde agenten zijn wettelijk verplicht om redelijke beveiligingsprocedures en -praktijken te implementeren en te handhaven om de informatie van hun klanten te beschermen.

11.1.4. Verifiëren van verzoeken om informatie, toegang en verwijdering.

We moeten je identiteit verifiëren om je informatie te verwerken, om verzoeken om toegang en verwijdering te verwerken en wij behouden ons het recht voor om je verblijf in Californië te bevestigen.

Als je een Lid bent, kun je je identiteit verifiëren door je verzoek in te dienen terwijl je bent ingelogd op je Nextdoor-account.

Als je een Bezoeker of Lid bent die niet in staat is om in te loggen op je account, kunnen we je identiteit verifiëren aan de hand van een overheidsidentificatie die je aan ons verstrekt, of op basis van een verklaring die je aflegt met betrekking tot je identiteit op straffe van meineed of door een tekstbericht te sturen naar het telefoonnummer dat we in onze administratie hebben en/of door aanvullende informatie te verstrekken.

11.1.5. Shine the light.

Volgens de Shine the Light-wet van Californië (California Civil Code, sectie 1798.83), kunnen inwoners van Californië bedrijven met wie ze een zakelijke relatie tot stand hebben gebracht, voornamelijk voor persoonlijke, familie- of huishoudelijke doeleinden, vragen om de namen te leveren van derde partijen aan wie ze bepaalde persoonlijke informatie hebben bekendgemaakt (zoals gedefinieerd onder de Shine the Light-wet) tijdens het voorgaande kalenderjaar voor hun eigen direct marketing-doeleinden en de categorieën van persoonlijke informatie die openbaar zijn gemaakt. Verzoeken om deze informatie kun je sturen naar Nextdoor, Inc., 420 Taylor Street, San Francisco, CA 94102, Attention: Chief Legal Officer. In je verzoek moet je de verklaring “Shine the Light Request” opnemen en je voor- en achternaam en postadres opgeven en verklaren dat je een inwoner van Californië bent. Wij behouden ons het recht voor om aanvullende informatie te vragen om je identiteit en verblijf in Californië te bevestigen. Houd er rekening mee dat wij geen verzoeken per telefoon, post of fax accepteren en dat wij niet verantwoordelijk zijn voor berichten die niet gelabeld zijn of niet correct zijn verzonden of die geen volledige informatie bevatten.

11.2. Australië, Canada, VK en Europa.

Als je in Europa of het VK woont, is deze sectie op jou van toepassing. Als je in Australië of Canada woont, heb je misschien een aantal van de volgende rechten onder de toepasselijke wetgeving.

11.2.1. Op welke rechtsgrond verzamel je mijn informatie?

Voor zover vereist door de toepasselijke wetgeving, verzamelen wij je persoonlijke informatie met je toestemming wanneer dit vereist wordt en in overeenstemming met ons rechtmatige belang om je onze Diensten te verlenen.

Volgens de EU-wetgeving is Nextdoor verplicht om te vertrouwen op een of meer rechtsgronden om de informatie die we over jou hebben te verzamelen, te gebruiken, te delen en anderszins te verwerken. We beschrijven deze rechtsgronden en enkele bijbehorende voorbeelden hieronder in meer detail.

Uitvoeren van de Ledenovereenkomst

Nextdoor verwerkt je informatie zoals vereist om ons contract met jou, de Ledenovereenkomst, uit te voeren. Bijvoorbeeld:

– we gebruiken je gegevens om je account aan te maken en je in te stellen als een Lid op Nextdoor;

– we geven je informatie door buiten de EU, naar de VS, zoals bijvoorbeeld naar Nextdoor, Inc., om de Diensten te kunnen leveren.

Jouw toestemming

Nextdoor verwerkt bepaalde informatie op basis van je toestemming, die je op elk moment kunt intrekken. Bijvoorbeeld:

– wij en onze partners gebruiken cookies en soortgelijke technologieën, zoals in meer detail beschreven in ons Cookiebeleid, op basis van je toestemming;

– wanneer je een verificatiemethode kiest om je adres te bevestigen, doen wij dit in overeenstemming met je toestemming;

– als je ervoor kiest om locatiediensten te gebruiken in het kader van Nextdoor, verzamelen en verwerken we dergelijke locatiegegevens op basis van je toestemming;

– we zijn afhankelijk van je toestemming om advertenties op maat te maken op basis van acties en informatie buiten Nextdoor, waaronder je activiteiten op andere websites en partnergegevens, zoals afgeleide interesses;

– wij zullen je marketingberichten sturen wanneer je toestemming hebt verleend voor het ontvangen van dergelijke berichten in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving;

– wanneer je ons vraagt om je op de hoogte te stellen wanneer Nextdoor beschikbaar is in je buurt, doen we dit op basis van je toestemming.

Wettelijke verplichting

Nextdoor kan je informatie verwerken om te voldoen aan een wettelijke verplichting, een gerechtelijk bevel of om juridische claims uit te oefenen en te verdedigen. Bijvoorbeeld:

– wij kunnen je informatie bewaren en openbaar maken indien dit noodzakelijk is om, op basis van de toepasselijke wetgeving, te reageren op een geldig juridisch verzoek (bijv. een dagvaarding, huiszoekingsbevel, rechterlijk bevel of ander bindend verzoek van de overheid of van wetshandhavingsinstanties); en

– wij kunnen je informatie bewaren en verwerken wanneer dit noodzakelijk is voor naleving van de toepasselijke belastingwetgeving.

Vitale belangen

Nextdoor kan je informatie in bepaalde omstandigheden verwerken wanneer het nodig is om je vitale belangen of die van anderen te beschermen. Bijvoorbeeld:

– we moeten mogelijk je informatie verwerken om jouw of iemand anders leven of veiligheid te beschermen, of om op een andere manier lichamelijk letsel of andere schade aan een persoon te voorkomen, inclusief jou, andere Leden, Bezoekers, ons personeel of het publiek;

– wij bewaren of delen je informatie mogelijk met de wetshandhavings- en aanverwante autoriteiten wanneer wij er te goeder trouw van overtuigd zijn dat dit vereist is in het kader van een onmiddellijke dreiging;

– we kunnen je persoonlijke informatie met bureaus voor rampenbestrijding, eerste hulp of andere personen delen om rampen- of noodhulp te faciliteren.

Rechtmatige belangen

We kunnen je informatie verwerken wanneer dit nodig is voor de doeleinden van de rechtmatige belangen van Nextdoor of een derde partij, zoals die van Bezoekers, Leden of partners. In het bijzonder verwerken wij je informatie ter bevordering van de volgende rechtmatige belangen:

– De Diensten veilig en beveiligd houden: we gebruiken je informatie omdat het noodzakelijk is om onze rechtmatige belangen en die van onze Leden na te streven om ervoor te zorgen dat Nextdoor veilig is, zoals door het implementeren en verbeteren van beveiligingsmaatregelen en -bescherming, bescherming tegen fraude, spam en misbruik en het afdwingen van onze Ledenovereenkomst.

– Het leveren, verbeteren en ontwikkelen van de Diensten: We gebruiken je informatie om de Diensten te leveren, inclusief gepersonaliseerde diensten, en om ons bedrijf en onze Ledenrelaties te begrijpen en te verbeteren. We doen dit omdat het noodzakelijk is om onze rechtmatige belangen na te streven inzake het bieden van een innovatief en op maat gemaakt aanbod aan onze Leden op een duurzame basis.

– Het leveren van naadloze Diensten binnen de Nextdoor-bedrijvengroep: Wanneer de Diensten de betrokkenheid van andere Nextdoor-bedrijven vereisen, delen we je informatie met dergelijke gelieerde ondernemingen om de Diensten te leveren en te verbeteren. Informatie die bijvoorbeeld wordt beheerd door Nextdoor EMEA wordt doorgegeven aan Nextdoor, Inc., dat Nextdoor EMEA ondersteunt bij de technische en infrastructurele aspecten van het leveren van de Diensten.

– Advertenties en meet- en analysediensten leveren: We gebruiken je informatie om zowel binnen als buiten Nextdoor gepersonaliseerde advertenties te leveren en om het succes van die advertenties te meten en te analyseren om onze adverteerders nauwkeurige en betrouwbare rapportage te bieden. We doen dit waar nodig om onze rechtmatige belangen inzake marketing en monetarisering van onze Diensten na te streven.

– Het versturen van marketingcommunicatie: we dienen onze rechtmatige belangen inzake marketing en het promoten van onze Diensten om je contactgegevens te gebruiken en marketingcommunicatie te sturen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving, behalve waar de toepasselijke wetgeving vereist dat we je toestemming moeten verkrijgen om dergelijke communicatie te versturen.

– Het delen van informatie om juridische en veiligheidsredenen: indien vereist om juridische en veiligheidsredenen, kunnen we informatie bekendmaken aan wetshandhavings- en gerelateerde instanties en autoriteiten ter bevordering van de rechtmatige belangen die hieronder worden beschreven.

Zoals uiteengezet in het Privacybeleid, heb je het recht om bezwaar te maken tegen dergelijke verwerking wanneer we je informatie verwerken op basis van rechtmatige belangen. Wanneer je je recht om bezwaar te maken uitoefent, zullen we stoppen met het verwerken van je informatie voor dat specifieke doel, tenzij er dwingende rechtmatige gronden zijn die je bezwaar overheersen of wanneer je informatie om juridische redenen wordt verwerkt.

11.2.2. Wat zijn mijn rechten?

Je kunt gebruikmaken van een aantal rechten met betrekking tot je informatie die wij verwerken. Sommige van deze rechten zijn algemeen van toepassing, andere slechts in een beperkt aantal gevallen. Hieronder beschrijven we deze rechten.

In bepaalde gevallen, zoals voor toegang tot, correctie of verwijdering van je informatie, vragen we je de opties te lezen die je hebt onder het hoofdstuk “Wat zijn mijn keuzes?” hierboven.

11.2.3. Toegang.

Als je niet in staat bent om de gewenste informatie te verkrijgen door in te loggen op je Nextdoor-account of als je op dit moment geen Lid van Nextdoor bent, stuur ons dan een e-mail op personal-info@nextdoor.com om een kopie van je Nextdoor-informatie aan te vragen. Als gevraagd en wettelijk vereist, zullen wij je informatie in een gemakkelijk toegankelijk formaat ter beschikking stellen en je op je verzoek helpen bij het doorgeven van een deel van deze informatie aan derde partijen.

11.2.4. Corrigeren, beperken, verwijderen.

Je kunt je Nextdoor-informatie bekijken, corrigeren en verwijderen door in te loggen op je Nextdoor-account. Als je dit niet kunt doen of als je geen Nextdoor-account hebt, neem dan contact met ons op en wij zullen je informatie corrigeren, beperken of verwijderen indien gevraagd en vereist door de toepasselijke wetgeving.

11.2.5. Bezwaar maken.

Als wij je informatie verwerken op basis van onze rechtmatige belangen zoals hierboven uiteengezet, dan kun je onder bepaalde omstandigheden bezwaar maken tegen deze verwerking. In dergelijke gevallen stoppen we met het verwerken van je informatie, tenzij we dwingende rechtmatige gronden hebben om door te gaan met de verwerking (ook als het ons is toegestaan om de verwerking voort te zetten onder de toepasselijke wetgeving) of wanneer dit om juridische redenen noodzakelijk is. Als wij je informatie gebruiken voor direct marketing, kun je altijd bezwaar maken door gebruik te maken van de afmeldlink in de betreffende communicatie, door de accountinstellingen van je e-mail te wijzigen of, als je geen account hebt, door contact met ons op te nemen.

11.2.6. Toestemming intrekken.

Wanneer toestemming vereist is voor de verwerking volgens de toepasselijke wetgeving, kun je het recht hebben om je toestemming voor de verwerking van je informatie te allen tijde in te trekken. Als je je toestemming voor het gebruik van je informatie voor de in dit Privacybeleid uiteengezette doeleinden intrekt, heb je mogelijk geen toegang tot al (of een deel van) onze Diensten en kunnen wij mogelijk niet alle (of een deel van de) Diensten aan je verlenen op grond van dit Privacybeleid en onze Ledenovereenkomst. In bepaalde gevallen kunnen we je informatie blijven verwerken nadat je je toestemming hebt ingetrokken, als we hiervoor een rechtsgrond hebben of als je intrekking van toestemming beperkt was tot bepaalde verwerkingsactiviteiten.

nbsp; 11.2.7. Klachten indienen.

Als je een VK- of EU-ledenaccount hebt en je wilt je bezorgdheid uiten over ons gebruik van je informatie (en onverminderd andere rechten die je eventueel hebt), dan heb je het recht om dit te doen bij je lokale toezichthoudende autoriteit of de leidende toezichthoudende autoriteit van Nextdoor, de Ierse Data Protection Commissioner.

Als je een Australische of Canadese Ledenaccount hebt, neem dan contact met ons op en geef ons zoveel mogelijk informatie over je klacht. Wij nemen alle privacyklachten serieus en zullen elke klacht beoordelen met als doel deze tijdig en efficiënt op te lossen. Als je niet tevreden bent met het resultaat van onze beoordeling van je klacht, kun je contact opnemen met het Office of the Australian Information Commissioner (voor Australische Leden) of het Office of the Privacy Commission of Canada (voor Canadese Leden).

11.3. Waar wordt mijn informatie opgeslagen?

Als je in Australië of Canada woont, geven we je persoonlijke informatie door naar de VS.

Als je in het VK of de EU woont, geven we je persoonlijke informatie door onder deze beschermingen:

11.3.1. Modelcontractbepalingen.

We kunnen gebruikmaken van een juridisch mechanisme dat bekend is als “modelcontractbepalingen” om persoonlijke informatie die naar buiten de EU en het VK wordt doorgegeven te beschermen. Modelcontractbepalingen verwijzen naar overeenkomsten tussen bedrijven die persoonlijke informatie doorgeven (bijvoorbeeld, van Nextdoor EMEA Limited naar Nextdoor, Inc.) die standaard verplichtingen bevatten die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie en die de privacy en veiligheid van de doorgegeven informatie beschermen. Om een kopie van de bepalingen aan te vragen, kun je ons een e-mail sturen naar dpo@nextdoor.com.

Door gebruik te blijven maken van Nextdoor, begrijp je dat wij je informatie kunnen doorgeven en opslaan buiten je eigen land, inclusief naar en in de VS, zoals beschreven in dit Privacybeleid. De privacybescherming en de rechten van de autoriteiten om toegang te krijgen tot je persoonlijke informatie kunnen in sommige van deze landen mogelijk niet hetzelfde zijn als in je thuisland. Nextdoor zal alleen persoonlijke informatie doorgeven indien dit wettelijk is toegestaan en zal stappen ondernemen met het doel om adequate bescherming van je persoonlijke informatie te verzekeren. Neem bij eventuele vragen contact met ons op.