Nextdoor Ledenovereenkomst

Welkom bij Nextdoor! Deze overeenkomst (“Overeenkomst”) beschrijft je rechten en verantwoordelijkheden bij je gebruik van Nextdoor’s website, mobiele apps en dienst, als geregistreerd lid van Nextdoor, en wat je van ons kunt verwachten. Door te klikken op “Ik accepteer” of door anderszins aan te geven dat je akkoord gaat, ga je akkoord met deze voorwaarden. Neem daarom de tijd om deze juridisch bindende Overeenkomst te lezen. Indien je een bezoeker van de Nextdoor website bent, maar geen geregistreerd lid, dan moet je akkoord gaan met de voorwaarden van de Overeenkomst.

Nextdoor is de besloten buurtapp: wij hopen dat buren overal ter wereld het Nextdoor platform zullen gebruiken om te bouwen aan betere en veiligere buurten. Wij gebruiken “Nextdoor” in deze tekst om te verwijzen naar de Nextdoor websites en onze iOS en Android apps (ook wel onze “Diensten”) die je voorzien van toegang tot het platform. Wij gebruiken “Nextdoor” ook om te verwijzen naar de bedrijven die onze Diensten beheren.

Indien je woonachtig bent in de Verenigde Staten, dan worden de Diensten beheerd en aan je geleverd door Nextdoor.com, Inc., 875 Stevenson Street, Suite 700, San Francisco, CA 94103. Indien je woonachtig bent in de EU of ergens anders buiten de Verenigde Staten, dan wordt Nextdoor beheerd en aan je geleverd door Nextdoor EMEA Limited, een Ierse geregistreerde onderneming, Digital Depot, Thomas Street West, Dublin 8, Ierland.

Bevoegdheid. Iedere persoon is beperkt te beschikken over één account per woning, en je mag het wachtwoord van jouw account met niemand anders delen (zelfs niet met een familielid waarmee je jouw huis deelt) of iemand anders toestaan jouw account te gebruiken. Gespecialiseerde accounts (zoals Lokale Pagina’s) kunnen meer dan één vertegenwoordiger van hun bedrijf of organisatie machtigen om hun accountwachtwoord te gebruiken voor gebruik in hun officiële hoedanigheid.

Wanneer je je registreert voor Nextdoor moet je je echte naam gebruiken, geen pseudoniem, behalve in omstandigheden die, naar het exclusieve oordeel van Nextdoor, een uitzondering rechtvaardigen.

Indien je woonachtig bent in de Verenigde Staten en nog geen 13 jaar oud bent, of indien je woonachtig bent in de EU en je nog geen 16 jaar oud bent, (of een andere leeftijd die vereist is om sociale media diensten te gebruiken in het land waar je woonachtig bent), maak dan geen gebruik van onze diensten en verstrek ook geen gegevens aan ons.

Geregistreerde zedendelinquenten en mensen woonachtig op hetzelfde adres zijn niet bevoegd om Nextdoor accounts te bezitten. Nextdoor behoudt zich ook het recht voor om de registratie te weigeren aan ieder persoon of huishouden en om jouw account op te schorten, te verwijderen of deactiveren of jouw privileges te beperken, zonder aansprakelijkheid jegens jou.

We doen ons best om deze toelatingsvoorwaarden te handhaven, maar ga er niet van uit dat deze processen perfect zijn. Als je van mening bent dat een lid in jouw buurt niet voldoet aan deze vereisten om in aanmerking te komen, kun je jouw zorgen aan ons melden via ons Helpcentrum.

Adresverificatie. Het is niet acceptabel om onjuiste registratiegegevens in te dienen, of om je te registreren wanneer je weet dat je niet voldoet aan de bevoegdheidsvereisten. Het verstrekken van valse registratiegegevens is in strijd met deze Overeenkomst en kan een misdrijf zijn.

Accounttypen. Nextdoor biedt persoonlijke accounts aan individuele leden die bewoner zijn en speciale accounts met gelimiteerde functionaliteiten aan overheidsorganisaties, zoals stadskantoren, of politie of brandweer, en aan bedrijven, non-profit organisaties, nieuwsorganisaties, en andere organisaties. Speciale accounts gaan akkoord met aanvullende voorwaarden en zijn beperkt in de gesprekken die zij kunnen zien. Zij hebben geen toegang tot persoonlijke berichten waaraan zij niet deelnemen. Let op, niet alle soorten Nextdoor accounts en functionaliteiten zijn beschikbaar op alle locaties.

Voorkeuren. Standaard ontvang je meldingen van Nextdoor over berichten van buren, en van andere Nextdoor leden in jouw buurt, en van overheidsorganisaties. Je kunt je ook inschrijven voor verschillende Interesses waarvoor je dan meldingen ontvangt. Je kunt jouw voorkeuren voor het ontvangen van berichten van overheidsorganisaties, bedrijven of andere organisaties hier wijzigen, en jouw standaard en opt-in instellingen voor buurtmeldingen hier.

Privacy. Wij weten dat je geen spam of marketing telefoontjes van derden wilt ontvangen, dus wij zullen jouw contactgegevens nooit verkopen of verhuren aan derde partijen, en wij zullen ze niet delen met derde partijen, tenzij we jouw toestemming hebben of wanneer zij namens ons optreden om een specifiek aspect van onze Diensten te leveren. Het is ook nooit OK voor jou om informatie van je buren op Nextdoor te verstrekken, te verkopen of te verhuren aan derde partijen. De Diensten, inclusief eventuele gepersonaliseerde diensten, kunnen niet worden verleend en de Overeenkomst kan niet worden uitgevoerd zonder verwerking van gegevens over jou en andere leden en bezoekers van Nextdoor. Het leveren van gepersonaliseerde content en advertenties is essentieel voor het leveren van onze Diensten en een kernonderdeel van onze Overeenkomst met jou. Ons privacybeleid legt uit hoe wij leden- en bezoekersgegevens behandelen die wij bij het bezoeken of gebruiken van Nextdoor hebben verzameld en gegenereerd. Door lid te worden bij Nextdoor, erken je dat je het privacybeleid hebt gelezen.

Bericht aan Niet-VS Inwoners. Met betrekking tot de EU-gegevensbeschermingswetgeving is Nextdoor EMEA Limited de verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens van leden en bezoekers van buiten de Verenigde Staten, die zijn verzameld, gebruikt en gedeeld via de Diensten. Nextdoor geeft mogelijk persoonsgegevens door naar buiten de EU in overeenstemming met de wet. Indien je een lid of een bezoeker van buiten de Verenigde Staten bent, dan erken je door gebruik te blijven maken van Nextdoor dat wij jouw gegevens kunnen doorgeven opslaan buiten het land waar je woont, inclusief van en naar de VS, zoals beschreven in ons privacybeleid. De privacy bescherming en de rechten van autoriteiten om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke informatie in de landen waar wij gegevens naartoe doorgeven kan verschillen van jouw thuisland; Nextdoor zal slechts persoonsgegevens doorgeven wanneer dat is toegestaan bij wet, en zal stappen ondernemen met het doel om adequate bescherming van jouw persoonlijke informatie te verzekeren; zie ons privacybeleid voor details. Wanneer je vragen hebt, neem dan contact met ons op.

Content. Je behoudt alle eigendomsrechten op de tekst, foto’s, video’s, reacties en andere content die je indient bij Nextdoor (gezamenlijk, jouw “Content”). Je geeft ons toestemming, in de vorm van een niet-exclusieve wereldwijde licentie, om jouw Content te gebruiken, te kopiëren en te publiceren, gebaseerd op jouw instellingen in Nextdoor en de selecties die je maakt wanneer je Content plaatst en zoals anderszins beschreven in ons privacy beleid. Indien je contactgegevens van een ander met ons deelt, bijvoorbeeld om die persoon uit te nodigen voor Nextdoor namens jou, dan geef je ons toestemming om contact met die persoon op te nemen.

Wees een goede buur. Bij Nextdoor geloven wij dat dat buurvriendelijk gedrag de basis is voor gezonde gemeenschappen. Onze Buurtrichtlijnen omschrijven onze verwachtingen betreffende passend gebruik van Nextdoor. Verstrek ons geen Content waarvan je niet het recht hebt om deze te publiceren, of welke lasterlijk, inbreukmakend, illegaal of anderszins onrechtmatig is. Wij screenen en controleren niet pro-actief de Content die geplaatst is door onze leden; we kunnen echter Content die door jou is geplaatst verwijderen, je account opschorten, verwijderen of deactiveren of privileges beperken, of op andere wijze diensten aan je weigeren, indien je deze Overeenkomst of ons andere beleid schendt, of inbreuk maakt op intellectueel eigendom, of indien jij je anderszins gedraagt op een wijze waarvan wij menen dat het een buurt van Nextdoor schaadt.

Respecteer de Privacy van je Buren. Wij geloven dat het bieden van een plek waar buren privé met elkaar kunnen communiceren hen zal helpen om een sterkere gemeenschap op te bouwen. Daarom beperken wij wie toegang heeft tot jouw buurt. Om ervoor te zorgen dat de privacy verwachtingen van buren worden gerespecteerd, mag je geen:

  • privégegevens van buren delen of plaatsen, bijv. naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, zonder hun toestemming
  • informatie of Content die op Nextdoor is geplaatst opnieuw plaatsen zonder toestemming van het lid dat het heeft geplaatst
  • inhoud van een privébericht van een ander lid opnieuw plaatsen (op of buiten Nextdoor) zonder toestemming van de auteur
  • informatie van Nextdoor verzamelen of samenvoegen, noch handmatig, noch door gebruik te maken van automatisering (zoals door middel van scripts, robots, crawlers, spiders of soortgelijke technologieën) voor gebruik buiten Nextdoor

Transacties met Andere Leden. Onze Buurtrichtlijnen omschrijven onze verwachtingen betreffende een passend gebruik van Nextdoor, waaronder hoe leden onderling met elkaar omgaan. Door het gebruik van Nextdoor en haar lid-tot-lid transactiefunctionaliteiten (zoals Gratis en te koop), ben jij, en niet Nextdoor, verantwoordelijk voor je eigen beslissingen en handelingen. Jouw gebruik van Lokale Pagina’s of iedere soortgelijke functionaliteit maakt van ons geen werkgever, uitzendbureau, vertegenwoordiger of agent van of voor jou of een andere buur of dienstverlener. Als jij en een ander lid besluiten samen te werken, dan zijn jullie beiden, en niet Nextdoor, verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wetgeving, zoals belasting- of arbeidswetten. Nextdoor is geen partij bij transacties of geschillen tussen leden. Indien je een aanbeveling of een andere opmerking maakt over een transactie met een buur of hun bedrijf (bijvoorbeeld een aanbeveling voor bijles), wees dan eerlijk, redelijk en buurvriendelijk in je opmerkingen, en plaats niet hun persoonlijke informatie (b.v. adres, mobiel nummer, of foto’s) zonder hun toestemming.

Buurt Topleden. Sommige leden, bekend als Topleden, worden voorzien van aanvullende account functionaliteiten om te gebruiken voor het ondersteunen van hun buurt; zij zijn geen Nextdoor medewerkers, vertegenwoordigers of agenten. Om meer te weten te komen over Topleden, klik hier. Nextdoor neemt geen interviews af, voert geen antecedentenonderzoek uit, en monitort, controleert, inspecteert of bestuurt geen leden van Nextdoor, zij die een status als Toplid hebben gekregen inbegrepen.

Feedback. Voel je vrij om alle feedback, suggesties of ideeën die je hebt over Nextdoor met ons te delen, zolang je begrijpt dat het kan het zijn dat wij hetzelfde idee al hadden, en je ermee akkoord gaat dat het ons vrij staat om elke feedback die jij vrijwillig met ons deelt te gebruiken zonder beperkingen of verplichtingen (betaling of anderszins) aan jou.

Tekstberichten met Dringende Waarschuwingen. Als je onze tekstberichtendienst gebruikt, denk er dan aan dat tekstberichten met waarschuwingen niet zijn bedoeld om een primaire telefoondienst te vervangen, zoals een traditionele vaste lijn of mobiele telefoon, die kan worden gebruikt om contact op te nemen met hulpdiensten. Nextdoor brengt geen tarief in rekening voor het verzenden van tekstberichten, maar jouw mobiele provider kan dat wel doen. Waarschuwingen verzonden via SMS worden mogelijk niet afgeleverd als jouw telefoon niet binnen het bereik is van een transmissie-locatie, of als op een bepaald moment niet voldoende netwerkcapaciteit beschikbaar is. Bovendien kan binnen een dekkingsgebied sprake zijn van factoren buiten de controle van de draadloze mobiele provider, die de aflevering van het bericht kunnen verstoren, waaronder apparatuur, terrein, nabijheid tot gebouwen, gebladerte en het weer. Je erkent dat dringende waarschuwingen mogelijk niet op tijd worden ontvangen en dat jouw draadloze provider niet garandeert dat alerts worden afgeleverd.

Auteursrecht en DMCA. Indien je van mening bent dat Content op Nextdoor inbreuk maakt op jouw auteursrechten, dan kun je onze notificatiemedewerkers bereiken op Nextdoor.com, Inc., 875 Stevenson Street, Suite 700, San Francisco, CA 94103. Telefoon: +1 415-569-7971. Fax: +1 415-488-5949. Email: copyright@nextdoor.com. Bevind je je in de VS, dan moet je melding voldoen aan de vereisten genoemd in 17 U.S.C. §512(c)(3).

Ouderlijk Toezicht. Beschermingsmiddelen voor ouderlijk toezicht (zoals computer hardware, software of filterdiensten) kunnen je helpen bij het beperken van toegang tot materiaal dat schadelijk of ongepast is voor minderjarigen. Je kunt meer informatie over ouderlijk toezicht vinden door de systeemvoorkeuren, instellingen en hulp documentatie van je computer of mobiele apparaat te bekijken, of via bronnen zoals deze.

Beperkingen door Onze Licentiegevers. Een deel van de informatie en diensten die beschikbaar zijn via Nextdoor zijn aan ons gelicentieerd door derde partijen en voorzien van de volgende voorwaarden en vermeldingen.

Gebruik van Onze App. Indien je de Nextdoor-app downloadt en installeert, geven wij je een beperkte niet-overdraagbare licentie die je alleen kunt gebruiken om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van Nextdoor in eigen naam via je iOS- of Android product; aanvullende voorwaarden kunnen van toepassing zijn van de website waar je het van downloadt (Apple, App Store, of Google Play) of van de fabrikanten van je apparaat of software.

Beperking van Aansprakelijkheid. BEHOUDENS IN HET GEVAL DAT ENIGE AANSPRAKELIJKHEID HET GEVOLG IS VAN OPZET OF BEWUSTE ROEKELOOSHEID VAN HET BESTUUR, ZIJN WIJ EN ONZE LEVERANCIERS NIET AANSPRAKELIJK VOOR ENIG VERLIES VAN WINST OF SPECIALE, INCIDENTELE OF GEVOLGSCHADE (OP WELKE WIJZE DAN OOK ONTSTAAN, INCLUSIEF DOOR NALATIGHEID) VOORTKOMEND UIT OF IN VERBAND MET NEXTDOOR, WAARONDER DE NEXTDOOR DIENSTEN, ONZE SOFTWARE, JE GEBRUIK VAN NEXTDOOR OF ENIGE NEXTDOOR DIENST, OF DEZE OVEREENKOMST. WIJ EN ONZE LEVERANCIERS ZIJN NIET AANSPRAKELIJK JEGENS JOU VOOR MEER DAN $100. Sommige rechtsgebieden staan het uitsluiten van schade niet toe, dus mogelijk geldt dit niet voor jou.

Toepasselijk Recht. Op deze Overeenkomst is het recht van Californië van toepassing omdat dit geldt voor overeenkomsten die zijn aangegaan en volledig ten uitvoer worden gebracht in Californië tussen inwoners van Californië. Sommige rechtsgebieden (waaronder de Europese Unie) verlenen aan consumenten dwingendrechtelijke rechten welke niet contractueel kunnen worden uitgesloten; indien je je in een dergelijk rechtsgebied bevindt, heeft de voorgaande zin geen invloed op deze rechten.

Forumkeuze en Jurisdictie. Deze paragraaf is niet van toepassing op gebruikers die in de EU wonen. Jij en Nextdoor gaan er beiden mee akkoord dat, behalve zoals beschreven in de volgende twee paragrafen, (i) een vordering of geschil met betrekking tot Nextdoor exclusief zal worden behandeld door een federaal of regionaal gerecht in San Francisco, Californië, en (ii) wij gaan beiden akkoord met, en onderwerpen ons aan, de exclusieve persoonlijke rechtsmacht van deze gerechten voor het procederen over dergelijke vorderingen of geschillen.

Indien je een lid of bezoeker bent uit de EU, dan is de Ierse wetgeving van toepassing op deze Overeenkomst. Desondanks kun je mogelijk op grond van lokale wetgeving in jouw EU-lidstaat een rechtszaak aanspannen tegen Nextdoor in jouw lidstaat en bepaalde lokale wetgeving inroepen tegen Nextdoor.

Geschilbeslechting. Indien je een geschil hebt met Nextdoor, ga je ermee akkoord om contact met ons op te nemen en te proberen het geschil informeel op te lossen alvorens andere wegen te bewandelen.

Aanvullende geschilbeslechtingsvoorwaarden voor leden uit de VS: Indien je een lid bent in de VS, gaan jij en Nextdoor akkoord met de aanvullende arbitrage- en geschilbeslechtingsvoorwaarden die hier kunnen worden gevonden. Klik door en lees deze belangrijke aanvullende voorwaarden, die een arbitrage vereiste bevatten (behalve voor kleine vorderingen) en eisen dat vorderingen individueel worden afgedaan, en zij instructies bevatten over hoe je je af kunt melden indien je niet akkoord gaat. Wij moedigen je aan om ze door te nemen en ze te begrijpen.

Integratie. Voor zover toepasselijk voor jou, omvat deze Overeenkomst onze geschilbeslechtingsvoorwaarden voor VS inwoners, ons Dienstvoorwaarden addendum voor overheidsorganisaties, ons nieuwsmedia addendum en ons zakelijke addendum. Deze overeenkomst vormt de gehele overeenkomst die tussen ons in stand is gekomen met betrekking tot onze Diensten, en vervangt alle andere overeenkomsten of verhoudingen (mondeling of schriftelijk). Wij kunnen deze overeenkomst en iedere aanvullende voorwaarden aanpassen door je te informeren over de wijzigingen (bijvoorbeeld door je te e-mailen, of door een wijzigingsbericht te plaatsen in het nieuwsoverzicht van jouw buurt). Indien jij doorgaat met het gebruiken van Nextdoor nadat de wijziging van kracht is geworden, dan accepteer je en ben je gebonden aan de nieuwe voorwaarden; indien je het oneens bent met de nieuwe voorwaarden, dan moet je stoppen met het gebruik van Nextdoor en jouw account verwijderen.

Geen Garantie. NEXTDOOR EN DE GERELATEERDE SOFTWARE EN DIENSTEN WORDEN AANGEBODEN “AS IS”. Wij beloven niet dat ieder aspect van onze software of dienst naar behoren en voortdurend zal werken. Wij kunnen productfunctionaliteiten toevoegen, wijzigen of staken. Als je ontevreden bent, kan je er slechts voor kiezen Nextdoor of de betreffende functionaliteit niet te gebruiken. Sommige rechtsgebieden staan garantie-uitsluitingen niet toe, dus deze gelden mogelijk niet voor jou.

Vrijwaring. Indien iemand een vordering instelt tegen Nextdoor (hetzij tegen het bedrijf of tegen haar werknemers, directeurs of functionarissen) gebaseerd op door jou veroorzaakte schade, dan ga jij ermee akkoord om aan ons alle kosten te vergoeden die wij maken in de verdediging tegen die vordering, inclusief zowel redelijke advocaatkosten als schade.

Geschillen Tussen Leden: Afstand Van Vorderingen Tegen Nextdoor. Zowel offline als online verschillen buren wel eens van mening. Als je een geschil hebt met een ander lid van Nextdoor hopen wij dat jullie er op een vriendschappelijke manier uit zullen komen. Echter, als dat niet lukt, besef dan wel dat Nextdoor niet verantwoordelijk is voor de handelingen van haar leden; ieder lid is verantwoordelijk voor diens eigen handelingen en gedrag, hetzij door gebruik van Nextdoor, hetzij bij een gesprek over de schutting. Zodoende, voor zover als maximaal is toegestaan bij wet, bevrijd je ons (en onze functionarissen, directeuren, agenten, dochterondernemingen, samenwerkings-verbanden en werknemers) van vorderingen, eisen en schade (zowel eigenlijke als gevolgschade) van iedere soort en aard, bekend en onbekend, voortvloeiend uit of op enigerlei wijze verbonden met dergelijke geschillen. Als je een inwoner bent van Californië doe je afstand van California Civil Code §1542, die zegt: “Een algemene vrijwaring strekt zich niet uit tot vorderingen die de schuldeiser niet kent of vermoedt te bestaan in zijn voordeel op het moment van het geven van de vrijwaring, welke indien deze bij hem bekend waren, zijn schikking met de schuldenaar cruciaal moet hebben beïnvloed.”

Algemeen. Deze overeenkomst creëert geen agentuur, partnerschap, samenwerkingsverband, gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de verwerking van persoonsgegevens, dienstverband of franchise-relatie. Voor zover wordt toegestaan door het toepasselijke recht, is de Engelse versie van deze Overeenkomst bindend en andere vertalingen dienen slechts ter gemak. Ieder niet afdwingbaar deel van deze overeenkomst zal in de maximaal mogelijke mate worden afgedwongen, en aan de resterende delen moet het volledige effect worden gegeven. Ons nalaten om in een bepaalde situatie te handelen, ontneemt ons niet het recht om te handelen met betrekking tot die of andere situaties. Wij worden hierbij verontschuldigd voor ieder probleem dat te wijten is aan omstandigheden die onze controle redelijkerwijs te boven gaan. Je garandeert dat je niet (i) in een land bent dat onderworpen is aan een V.S., Iers, of EU regeringsembargo of dat door de regering van de V.S. is aangeduid als een “terroristen ondersteunend” land; en (ii) bent opgenomen op een V.S., Ierse of EU regeringslijst van verboden of beperkte partijen.

Laatst gewijzigd: 1 mei 2018